We willen je op de hoogte houden van een wijziging die Facebook binnenkort doorvoert voor zijn platform en die van invloed is op de manier waarop je mogelijk berichten deelt vanuit je Jetpack-website naar je Facebook-account.

Vanaf 1 augustus 2018 kunnen tools van derden niet meer automatisch berichten delen via Facebook-profielen. Hiertoe behoort ook Publicize, de Jetpack-tool die je site aan veelgebruikte socialmediaplatformen koppelt (zoals Twitter, LinkedIn en Facebook).

Heeft dit invloed op je mogelijkheid om content op Facebook te delen? Dat hangt ervan af. Als je eenFacebook-profiel aan je site hebt gekoppeld, dan is het antwoord ‘ja’: Publicize kan je berichten dan niet meer op Facebook delen. Er verandert echter niets als je eenFacebook-pagina aan je site hebt gekoppeld; al je content zou dan nog steeds rechtstreeks op Facebook gedeeld moeten worden via Publicize. (Weet je niet precies wat het verschil is tussen een pagina en een profiel? Hier vind je de uitleg van Facebook.) Je kunt je instellingen voor het delen via social media bekijken en wijzigen via Mijn site(s) Delen.

Als je Publicize eerder hebt gebruikt om een Facebook-profiel aan je website te koppelen en je nog steeds wilt dat je Facebook-volgers je berichten kunnen zien, heb je twee opties. Je kunt, allereerst, de handmatige weg bewandelen: zodra je een nieuw bericht publiceert, kopieer je de URL en deel je de link in een Facebook-bericht. De andere optie is om je Facebook-profiel om te zetten in een pagina. Dit is niet voor iedereen de beste oplossing, maar het is wel iets dat je kunt overwegen als je website zich op je bedrijf, organisatie of merk richt.

Terwijl Facebook deze wijziging introduceert om hun platform te verbeteren en het misbruik van persoonlijke profielen te voorkomen, moeten we je helaas mededelen dat dit de manier waarop je met Facebook-volgers communiceert, kan verstoren. Als je je problemen met Facebook wilt delen, ga je naar facebook.com/help/community.