Update je footer

Update je footer, zorg dat deze atijd up to date informatie bevat

De footer

De footer, iets waar je, denk ik, niet al te lang over nadenkt. vaak staan daar de social links, adres informatie, wat links en dat is het dan wel. ook staat er vaak een jaar dat de website gemaakt is.

De automatische footer

Gelukkig zijn veel websites uitgerust met een automatisch footer, waardoor de gegevens in de footer automatisch worden voorzien van de meest actuele informatie over de website en het bedrijf.

Hoe maak je een domme footer, slim?

Ondanks dat deze website op WordPress draait waren een hoop dingen toch nog niet goed geregeld. waaronder de footer van de website.

In de zoektocht naar een auto updater voor het jaartal, iets heel kleins maar wel belangrijk in mijn ogen, kwam ik op http://updateyourfooter.com/
daarop stonden zowel de PHP scripts als de JavaScripts voor het automatisch laten tellen van de jaartallen. deze zijn ook gebruikt op deze site.

Wat is verder belangrijk in de footer?

 verder zijn in de footer vaak openingstijden, adresgegevens, links naar landingpages aanwezig.  De meeste gegevens lenen zich goed als data voor de “rich Snippit” informatie zoals beschreven op schema.org. Deze informatie wordt weer gebruikt door zoekmachines om informatie over jouw bedrijf te vergelijken met data op andere websites.  hoe meer deze data overeenkomt hoe meer de zoekmachines hiervan laten zien. er zijn onlinetools te vinden die dit voor de meest belangrijke onlinegidsen en platformen. maar hier over later meer.

socialmedia links geven de footer vaak wat meer kleur wat uiteraard ook de aandacht trekt. een contactformulier komt ook steeds vaker voor.

Change your static timestamp to an automatically updating copyright year or other dynamic timestamp. Just copy a code.

— updateyourfooter.com