Soorten bereikbaarheid

In het digitale tijdperk waar we tegenwoordig in leven zijn er heel veel manier om met klanten en bedrijven in contact te komen.
Echter is telefonische bereikbaarheid nog steeds de belangrijkste manier van communicatie.
Binnen telefonische bereikbaarheid kennen we meerdere smaken:

Juiste keuze voor bereikbaarheid

De keuze van bereikbaarheid hangt, in onze mening, af van een aantal keuzes die je hebt genomen in het aanbieden van jouw services aan klanten.

Bereikbaarheid voor onderweg en 24/7

Op het moment dat je veel onderweg bent en eigenlijk de hele dag bereikbaar bent voor klanten dan is het raadzaam om gebruik te maken van je 06 nummer.
Klanten hebben bij het zien van een 06 nummer toch vaak het idee dat het nummer altijd te bellen is omdat het een nummer is wat je altijd bij je hebt.
er zitten ook wel wat gevaren in het gebruik van je 06 nummer:

Bereikbaarheid voor winkels / kantoren

Voor bedrijven die een kantoor of een winkel hebben zouden wij aanraden om een vaste telefoonaansluiting te nemen met een lokaal nummer. Mensen ervaren een lokaal nummer als iets wat dichtbij staat, dit in tegenstelling tot een landelijk nummer of een servicenummer. Het grote voordeel, maar ook nadeel, is dat je bereikbaar bent tijdens de tijden dat je in de winkel en/of kantoor bent. Buiten die tijd zou je kunnen doorschakelen naar je mobiel als dat wenselijk is. Let hierbij wel op dat doorschakelen geld kost.

Bereikbaarheid  zonder kantoor maar met een lokale uitstraling

Tegenwoordig, in deze digitale tijd, is het niet meer nodig om fysiek een locatie te hebben om toch bereikbaar te zijn op een lokaal-, landelijk- en/of service nummer.
Er zijn op het internet diverse aanbieders te vinden die, op basis van VoIP, nummers aanbieden die je op verschillende manieren kan gebruiken.

Klantcase: DSC-Solutions

Voor DSC-Solutions waren wij ook op zoek naar een mooie manier van bereikbaarheid. Binnen DSC-Solutions maken wij gebruik van 2 soorten openingstijden, het zou het mooie zijn als we deze ook op een andere manier bereikbaar konden maken. DSC-Solutions heeft toen gekozen voor de oplossing van bereik.io. Binnen deze oplossing zijn er 2 oplossingen:

DSC-Solutions heeft er voor gekozen om een lokaal, in ons geval 0251, nummer te gebruiken om de lokale binding met Beverwijk en omstreken aan te geven.

Klantcase: NH Slotenmakers

Bij NH Slotenmakers was de wens om op diverse lokale nummers bereikbaar te zijn maar dan met openingstijden en een vriendelijke mevrouw die de klant welkom heet. DSC-Solutions heeft toen contact gezocht met Belcentrale, deze hebben comform wensen van NH Slotenmakers een nummerplan en keuze opties aangemaakt.

Conclusie bereikbaarheid

Zoals je kunt lezen zijn er in de huidige tijd waarin we ondernemen en leven diverse manieren van bereikbaarheid, welke voor jou en je onderneming de beste is, is niet zomaar te zeggen. DSC-Solutions heeft echter ruime ervaring in bereikbaarheid en wij staan dan ook klaar om je te helpen hiermee. meer weten? gebruik het  contact formulier voor meer informatie